PROBAJ OVO

Ova zasitna juha od heljde, gljiva i krumpira dobra je ideja za ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Kada su u pitanju brza jela na žlicu, ova juha jedan je od naših favorita s tjednog menija

Trebat će vam:

300 g različitih gljiva

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

2 mrkve

100 g heljde

3 krumpira

Temeljac ili voda

2-3 žlice kiselog vrhnja

1 žličica crvene mljevene paprike

1 žličica timijana

svježi peršin

sol i papar

Priprema:

Heljdu skuhajte u vodi s malo soli, papra i lovorovim listom. Na malo ulja najprije pirjajte luk pa, kada omekša, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i gljive. Pirjajte pet minuta pa dodajte na kockice narezan krumpir i mrkvu. Dodajte temeljac ili vodu, timijan, crvenu papriku, sol i papar i kuhajte dok krumpir ne omekša. Dio odvojite i ubacite u blender pa vratite u lonac, a zatim umiješajte i kuhanu heljdu. Dodatno začinite po želji i na kraju poslužite sa žlicom kiselog vrhnja te posuto svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 04:36