SUPER JEDNOSTAVNO

Ova toplo-hladna salata s pečenim rajčicama odličan je ručak koji jednostavno ponesete na posao

 Berislava Picek/Cropix
Jedno od jela koje je osmislila Slavica Šagolj je i ova prejednostavna salata s pečenim rajčicama

350 g tjestenine (fusilli)
100 g rikule
250 g rajčica
50 g crnih maslina
100 g kozjeg sira sa začinskim biljem
2 manje tikvice
2 manje glavice ljubičastog luka
1 žlica sezama

Za umak:
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka peršina
4 češnja češnjaka
sol
maslinovo ulje

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Rajčicu operite i stavite u posudu za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem, malo posolite i dodajte koju grančicu svježeg timijana. Stavite peći u pećnicu na 180 minuta oko 15 minuta. Tikvicu dobro operite, izrežite na kolutiće. Zagrijte grill tavu i ispecite tikvice sa svake strane. Sastojke za umak stavite u mužar te laganim pokretima usitnite u finu tekuću pastu. U veću zdjelu stavite tijesto, svježe opranu rikolu, masline, luk narezan na manje komade i sezam. Zatim dodajte tople sastojke, pečenu rajčicu s umakom u kojem se pekla, pečenu tikvicu i sir narezan na listiće. Sve sastojke začinite svježe pripremljenim umakom. Promiješajte i servirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 04:46