Ukusno, a brzo gotovo

Ova tjestenina u kremastom umaku idealna je za dane kad nemate više od pola sata vremena

 Alisafarov/Getty Images/istockphoto
Kod ovog jela najbolje je što piletinu možete zamijeniti s drugim mesom, pa čak i plodovima mora, već kako najviše volite

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
300 g pilećih prsa
300 g tjestenine
200 g svježeg špinata
200 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
50 g parmezana (naribanog)

Priprema:

Pileća prsa narežite na tanke trakice i posolite te popaprite. U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri, dodajte piletinu i pržite je dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava s vanjske strane, od 5 do 7 minuta. Kada je piletina gotova, smanjite vatru i dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite dok ne zamiriše, pazeći da ne zagori. Dodajte svježi špinat i miješajte dok ne postane mekan, otprilike 2-3 minute pa ulijte vrhnje za kuhanje i dodajte ribani parmezan. Pustite da se umak lagano kuha dok se parmezan ne otopi i umak ne postane kremast i lagano zgusnut. Po potrebi, dodatno začinite solju i paprom.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim je procijedite. Kuhanu tjesteninu dodajte izravno u umak s piletinom i špinatom, sve dobro promiješajte kako bi se tjestenina obložila kremastim umakom. Poslužite odmah, po želji dodatno pospite svježe ribanim parmezanom i svježim mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 08:22