GOTOVO U 20 MINUTA

Ova jednostavna tjestenina s limunom i graškom dobar je odabir za brzi ručak

 Deposit Photos/
Kremasti umak možete napraviti i bez vrhnja, a kombinaciji na kraju ne zaboravite dodati i šaku dobrog sira

Trebat će vam:

400 g tjestenine

1 limun

50 g maslaca

3 režnja češnjaka

1 šaka svježeg peršina

200 g graška

Prstohvat timijana

Sol i papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte protisnuti češnjak. Nakon jedne minute ubacite i grašak. Dodajte sok i koricu jednog limuna i tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko krčkajte pa po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte i kockicu maslaca i kuhajte dok ne dobijete gušći umak. Začinite timijanom, soli i paprom. Ubacite sitno sjeckani peršin pa dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte. Po želji, dodati možete i malo slatkog vrhnja. Na kraju pospite parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 05:50