BEZ PEČENJA

Osvježava i veseli: Ovu tortu s tri sladoledne kreme baš nitko ne odbija, imamo recept

 Marko Miščević/Cropix
Bilo da želite proslaviti prvi dan ljeta i kraj školske godine ili, pak, pobijediti stres i vrućinu, učinite to slasticom koja je laka za pripremu i ne zahtijeva paljenje pećnice

Prema svemu sudeći, pred nam je dugo toplo ljeto. Postalo nam je to svima jasno po vremenskoj prognozi koja nas prati već neko vrijeme. To ujedno znači kako ćemo narednih tjedana i mjeseci tražiti osvježenje. Opće je poznato kako je hrana dobar saveznik u borbi s visokim temperaturama, pa osim što biramo namirnice koje hlade i poželjeno ih je čim više konzumirati ljeti, rado biramo i sladoled. Stoga smo se na prvi dan ljeta, da pobjedimo ovu paklenu vrućinu bacili na pripremu jednostavne torte s tri sladoledne kreme, pečenim lješnjacima, bananama i trešnjama. Ova slastica se ne peče i sama priprema toliko je jednostavna da vam u slaganju slojeva mogu pomoći i oni najmlađi, a na kraju, po želji, možete je ukrasiti otopljenom čokoladom, karamelom ili voćem po izboru. Dobra opcija bit će i priprema u čašama.

image
Marko Miščević/Cropix

TORTA S TRI SLADOLEDNE KREME

Trebat će vam:

2 veće banane
250 ml sladoleda od vanilije
250 ml sladoleda od čokolade
250 ml sladoleda od trešanja (jagoda…)
100 g tostiranih lješnjaka
200 g maslaca
200 g integralnih keksa
5-7 jušnih žlica meda
2 šake otkoštenih trešanja
50 g tamne čokolade

Priprema:

Otopite maslac i pomiješajte ga s dobro usitnjenim keksima. Dodajte meda ovisno o slatkoći koja vam odgovara. Kad ste dobili homogenu smjesu, rasporedite je po prethodno namašćenom plehu. Zamrznite na 10 minuta. Sladoled od vanilije rasporedite po keksima. Zamrznite na 30 minuta. Narežite banane i rasporedite po sladoledu. Zamrznite dok se smjesa ne stisne. Sladoled od čokolade rasporedite po bananama. Zamrznite ponovno na 20 minuta. Pospite tostiranim lješnjacima. Zatim sladoled od trešanja ili jagoda te sve još jednom zamrznite. Prije posluživanja pospite grubo namrvljenom čokoladom i trešnjama, a odlično će pasati i karamela ili otopljena čokolada kao preljev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 11:10