Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2
Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- prstohvat soli
- 4 žlice maslinova ulja
- žlica maslaca
- 1 glavica luka
- malo bijelog vina
- pola glavice koromača
- 1 konzerva pelata
- 2-3 žlice ocijeđenih maslina
- papar
Priprema
U dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte dvije žlice maslinova ulja i stavite pirjati luk narezan na ploške. Kad malo povene, dodajte na ploške narezan koromač i pustite da se kratko peče.
Podlijevajte bijelim vinom dok ne omekša.
Ubacite masline i konzervu usitnjenih pelata, pustite da se kratko krčka. Popaprite po želji.
Filete oslića posušite i posolite. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na srednje jakoj vatri pecite filete oko pet minuta. Pred kraj pečenja dodajte maslac pa polijevajte filete mješavinom otopljenog maslaca i maslinova ulja.
Poslužite na povrću.