Slasnije ne može

Osim što vam neće uprljati cijelu kuhinju, ovako pohanu piletinu slasno ćete jesti prstima

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Tajna je u pripremi u pećnici, bez ulja i svih "radosti" koje idu uz pohanje na štednjaku. Jednom kad je tako pripremite, više se neće vraćati na staro

Pohana piletina iz pećnice

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 55 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

6 pilećih bataka bez kože, s kostima
60 g brašna
1 veliko jaje
2 žlice mlijeka
1 žličica češnjaka u prahu
sol
1 žličica dimljene paprike
200 g krušnih mrvica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Piletinu posolite i popaprite.

U jednu plitku zdjelu dodajte brašno, u drugoj umutite jaja, mlijeko, češnjak u prahu, sol i dimljenu papriku. U treću zdjelu stavite krušne mrvice.

Komad po komad piletine uvaljajte u brašno, umočite u smjesu od jaja, a zatim udubite u smjesu od mrvica i pritisnite da se meso obloži. Stavite na lim za pečenje, i ponovite s preostalim komadima.

Pecite 45 minuta, ili dok piletina ne bude pečena, a korica je hrskava i zlatno smeđa.

Poslužite uz omiljeni prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:03