Pohana piletina iz pećnice
Priprema: 20 minuta • Pečenje: 55 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
6 pilećih bataka bez kože, s kostima
60 g brašna
1 veliko jaje
2 žlice mlijeka
1 žličica češnjaka u prahu
sol
1 žličica dimljene paprike
200 g krušnih mrvica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Piletinu posolite i popaprite.
U jednu plitku zdjelu dodajte brašno, u drugoj umutite jaja, mlijeko, češnjak u prahu, sol i dimljenu papriku. U treću zdjelu stavite krušne mrvice.
Komad po komad piletine uvaljajte u brašno, umočite u smjesu od jaja, a zatim udubite u smjesu od mrvica i pritisnite da se meso obloži. Stavite na lim za pečenje, i ponovite s preostalim komadima.
Pecite 45 minuta, ili dok piletina ne bude pečena, a korica je hrskava i zlatno smeđa.
Poslužite uz omiljeni prilog.