UZ RIŽU

Osim pohanog, ljeti posebno volimo i kremasti patlidžan na žlicu, evo kako ga pripremiti

 Haoliang/Getty Images
Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i pokoji začin, a uz ovakav ručak uvijek možete poslužiti i lepinje

Trebat će vam:

2 srednja patlidžana

1 žlica curry začinske mješavine

1 žličica kumina

sok pola limuna

pola konzerve kokosova mlijeka

1 manji komadić đumbira

4 režnja češnjaka

sol i papar

maslinovo ulje

riža

Priprema:

Patlidžan operite i narežite na veće kocke. Posolite ga i pustite da kratko odstoji. U veću i dublju tavu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga i dodajte protisnuti češnjak. Na to odmah dodajte i ribani đumbir, patlidžane iz kojih ste istisnuli tekućinu, a odmah dodajte i začine. Kuhajte 2-3 minute dok sve skupa ne zamiriše, a zatim dodajte kokosovo mlijeko. Pustite da se krčka 10-ak minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Pred kraj dodajte limunov sok i poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 17:17