Orada na žaru s blitvom i krumpirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 orade (250-300 g/kom)
  • 400 g svježe blitve
  • 200 g krumpira
  • 50 ml vina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 1 češanj češnjaka

Priprema

1. korak

Oradu očistimo od ljusaka i iznutrica, operemo,posušimo. Krumpir ogulimo, narežemo na ploškice te stavimo kuhati u puno slane vode, blitvu operemo, očistimo te usitnimo i blanširamo u kipućoj slanoj vodi (prvo stavljamo bijele rubove a kasnije zelene, jer bijelima treba više vremena da omekšaju).

2. korak

Ribu nasolimo iznutra prema van i stavimo peći na ugrijanu tavu ili na grill tavu. Češnjak usitnimo i stavimo u veći lonac, dodamo blanširamo blitvu i krumpir i dobro promiješamo, podlimo vinom i začinimo.

Recept restorana Basilico, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 10:00