Ove smo se godine u potpunosti odlučili prepustiti blagdanskom ludilu te brigu o slavljima u društvu najdražih preuzeli u svoje ruke. I dok smo poklone već umotali, a slastice skinuli s popisa i smatramo ih riješenima, jer prhki keksi ionako mogu stajati tjednima, preostalo je samo odabrati najbolji komad mesa za slasno pečenje. Planiranje je, kažu, pola posla, pa ako je i na vas ove godine pala priprema delicija za druženja s ekipom, znajte da razloga za brigu nema. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih rješenja koja bi vam uvelike mogla olakšati posao.
Kada su u pitanju druženja s najdražima u danima oko Božića, pa i na samu Novu godinu, ovog smo puta odlučili otići korak dalje i ekipu zadiviti slasnim delicijama s omiljenom nam trganom svinjetinom. Riječ je o američkom klasiku, popularno nazvanom pulled pork, koji se najčešće priprema na roštilju, ali je odličan i iz pećnice, i to tehnikom slow cookinga kako bi meso ostalo sočno i meko te se raspadalo već na dodir vilice.
Pulled pork se najčešće radi od svinjske lopatice i idealan je dodatak sendvičima i tortiljama, a poslužiti se može i uz priloge kao što je zapečeni grah ili tek klasična riža. Za pripremu je potrebno izdvojiti i do nekoliko sati, nerijetko i cijeli dan, kako bi se meso obradilo baš kako treba te kako bi se u sendviče svih formi pakirali najsočniji komadi, ali je isto tako dobar odabir kada je potrebno nahraniti veći broj ljudi. Srećom, PIK Vrbovec ovih je dana izbacio svoju PIK Slow Cooked Selection seriju proizvoda među kojima se nalazi i slasni pulled pork.
Riječ je o liniji polugotovih mesnih jela koja su termički obrađena slow cooking metodom te ih je potrebno tek kratko doraditi prema uputama navedenim na pakiranju. Njihov se pulled pork kuha čak šest sati na 83 stupnja, koriste samo meso s hrvatskih farmi, a za dovršavanje kod kuće potrebno je tek 30 minuta u pećnici. Tako će vam za pripremu slasnih zalogaja kao što su tortilja čips i rolice s trganom svinjetinom trebati daleko manje vremena, što znači da će se na stolu naći slasni zalogaji za koje će vas svi tražiti recept, a vi ćete vrijeme koje ste uštedjeli moći iskoristiti na pametniji i bezbrižniji način – za biranje vina, umatanje posljednjih poklona ili dekoriranje stola. U nastavku ostavljamo nekoliko recepata koji će biti odličan odabir za druženja s dragim ljudima. Osim što je u pitanju praktičan finger food, pa je uživanje još lakše i jednostavnije, sva jela pripremaju se prilično brzo, a ostavljaju dojam kao da ste na njih potrošili sate. Potražite ih u nastavku.
FLATBREAD S TRGANOM SVINJETINOM, SIROM I POVRĆEM
Jednostavnije od svima omiljene pizze i odličan odabir kada vam u goste dolazi veće društvo, ovaj flat bread mogao bi vas osvojiti jednostavnošću, ali i efektnim izgledom. Napravite tijesto koje se ne diže i peče se na tavi, a zatim mu dodajte jednostavan umak na bazi vrhnja ili grčkog jogurta, PIK Slow Cooked Selection pulled pork i povrće po želji. Dodatno još sve možete i zapeći kako bi još više nalikovalo pravoj pizzi.
ROLICE S TRGANOM SVINJETINOM
Ovo jelo prilično je jednostavno za pripremu, a napraviti ga možete i nekoliko sati prije samog posluživanja pa dodatno zagrijati u pećnici dok završavate PIK Slow Cooked Selection pulled pork. Osim samog mesa, u rolice možete dodati i umak ili povrće po želji, no svakako pripazite da je sve zajedno čvrsto umotano u kore za savijače kako nadjev pri prženju ne bi iscurio. Rolice poslužite uz sweet chilli umak.
LISNATI ZALOGAJI S PULLED PORKOM
Lisnato je hit na svakom druženju, a nabolje od svega je to što je brzo gotovo, može se napraviti unaprijed pa smrznuti, a zatim završiti po potrebi i poslužiti uz najrazličitije umake. Mesu, baš kao i kod rolica, možete dodati i sitno sjeckano povrće po želji. Također, ove jastučiće možete poslužiti uz umak na bazi grčkog jogurta kojem ste dodali protisnuti češnjak i začinsko bilje ili mladi luk.
MINI PULLED PORK BURGERI
S mini burgerima nikad ne možete pogriješiti, a ekipa bi se posebno mogla oduševiti varijantom s pulled porkom u domaćem pecivu. Sve zajedno završite ukusnim umakom i svježim povrćem i gledajte kako burgeri nestaju s pladnja. Možda je dobra ideja odmah napraviti duplu porciju kako u ključnom trenutku hrane ne bi ponestalo. Ovi mini burgeri odlično se slažu uz pivo.
TORTILJA ČIPS S PULLED PORKOM
Jednostavnu grickalicu kao što je kupovni tortilja čips možete pretvoriti u genijalan snack za gladnu ekipu. Dodajte PIK Slow Cooked Selection pulled pork, cheddar sir i sve zajedno dodatno začinite kiselim vrhnjem ili kakvim dobrim ljutim umakom. U priču ubacite i luk i povrće po želji pa poslužite u posudi u kojoj ste tortilje i pekli. Neka svatko uzme po jedan zalogaj ili šaku čipsa stavi na tanjur.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Pikom.