Trebat će vam:
4 tikvice
400 g mljevenog mesa po želji
1 rajčica
1 mrkva
1 luk
1 korijen peršina
100 g Gaude
1 žlica kiselog vrhnja
4-5 grančica timijana
1 šaka svježeg bosiljka
Malo svježeg peršina
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
Tikvice izdubite, premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 180 °C na 20-ak minuta. Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso i pustite da poprimi boju pa dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, luk i rajčicu. Dodajte i ostatke tikvice. Ubacite peršin, bosiljak i timijan koje ste nasjeckali i začinite soli i paprom. Na kraju, kada povrće malo omekša, dodajte žlicu kiselog vrhnja i dobivenom smjesom punite tikvice. Pospite sirom i zapecite u pećnici još 15-ak minuta na 200 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....