Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 2,5 sata
Broj osoba: 4
BEEF BOURGUIGNON
Trebat će vam:
800 g govedine (vrat ili plećka), na kocke
150 g pancete ili slanine, narezane
2 mrkve, narezane na kolutiće
1 veći luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka
2 žlice brašna
500 ml kvalitetnog crnog vina
250 ml goveđeg temeljca
2 žlice koncentrata rajčice
1 žličica suhog timijana
2 lovorova lista
200 g smeđih gljiva, na polovice
malo ulja
sol, papar
peršin za posipanje
Priprema:
U velikom loncu na malo ulja popržite pancetu pa izvadite sa strane. U istoj masnoći popržite komade mesa dok ne porumene sa svih strana, u nekoliko tura. Izvadite. Dodajte luk i mrkvu, pirjajte oko pet minuta. Umiješajte češnjak i brašno, kratko pržite. Vratite meso i pancetu u lonac. Ulijte vino i temeljac. Dodajte koncentrat rajčice, timijan, lovor, sol i papar. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko dva sata, dok meso ne omekša. Zadnjih 30 minuta dodajte gljive. Po potrebi dolijte malo vode ili temeljca. Poslužite toplo, posuto sjeckanim peršinom, uz pire krumpir, tjesteninu ili svježi kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....