PRAVA GOZBA

Olivier salata odlično se slaže s pohancima, a mi imamo super recept

Pohanci, hrskavi i zlatno pečeni komadi mesa uvaljani u smjesu od jaja i krušnih mrvica, savršen su dodatak olivier salati

OLIVIER SALATA I POHANCI

Trebat će vam:
3 krumpira (srednje veličine)
2 mrkve
3 jaja
150 g graška (svježeg ili zamrznutog)
200 g kuhane šunke ili piletine (narezane na kockice)
3 kisela krastavca
100 g majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
1 žličica senfa
sol i papar po ukusu
svježi peršin (za dekoraciju)
Za pohanu piletinu:
2 pileća filea
1 jaje
100 g brašna
100 g krušnih mrvica
sol, papar i ulje

Priprema:
Krumpir i mrkvu operite i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju (15 - 20 minuta). Jaja skuhajte tvrdo (oko 10 minuta), a grašak kratko prokuhajte (3 - 5 minuta). Ogulite kuhani krumpir, mrkvu i jaja te ih narežite na sitne kockice kao i kisele krastavce i šunku te sve pomiješajte u velikoj zdjeli. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje i senf. Posolite i popaprite po ukusu te opet lagano promiješajte kako bi se svi sastojci povezali. Salatu stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta prije posluživanja. Piletinu posolite i popaprite. Uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi i pržite piletinu na laganoj vatri 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. prosinac 2024 19:02