RIBA PETKOM

Okušajte se u pripremu ovih sjajnih ražnjića od oslića s pečenim cherry rajčicama

 Bauer Syndication
Ako nakon ručka ostane rajčica za idući dan ili večeru, pomiješajte ih s kuhanom tjesteninom

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

400 g filea oslića
Kajenski papar, sol, mješavina mediteranskih začina
2 žlica maslinova ulja
500 g cherry rajčica
4 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 žlice aceta balsamica
sol i papar
bosiljak, origano, majčina dušica

Priprema:

File izrežite na dosta velike kocke pa ih uvaljajte u mješavinu začina i maslinova ulja. Ostavite ih da stoje dok pripremate rajčice. Pećnicu ugrijte na 200°C. Rajčice operite i prerežite na pola. Dodajte im protisnuti češnjak, ulje, aceto balsamico, sol i papar pa promiješajte. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje raspodijelite rajčice. Pecite 20 minuta. Komade ribe nataknite na štapiće i prepržite ih na maslinovu ulju. Ražnjiće poslužite na pečenim cherry rajčicama. Ako nakon ručka ostane rajčica za idući dan ili večeru, pomiješajte ih s kuhanom tjesteninom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 20:54