BRZO, ZDRAVO, UKUSNO

Okušajte se u pripremi špageta od tikvica pa ih spojite s brzim pestom od bosiljka

 Bartosz Luczak
Ako pri ruci nemate posebnu spravu za izradu rezanaca od tikvica, poslužiti vam može i gulilica za krumpir

Trebat će vam:

4 tikvice
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka oraha, pinjola ili badema
50 g parmezana
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1 režanj češnjaka
1 limun
prstohvat svježe mljevenog papra

Priprema:

Najprije napravite špagete od tikvica. Ako pri ruci nemate posebnu spravu za ovu namjenu, poslužiti vam može i gulilica za krumpir. Špagete od tikvica stavite na papirnati ubrus i pustite da odstoje kako bi ispustile višak vode. Za to vrijeme napravite pesto tako da bosiljak, parmezan, sol, papar, sok pola limuna, orašaste plodove i maslinovo ulje ubacite u blender i blendate dok ne dobijete kremasti umak. Na tavi zatim zagrijte malo maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani češnjak, a na to špagete od tikvica. Pecite dvije minute uz neprestano miješanje. Prebacite u tanjur, dodajte žlicu pesta i dobro promiješajte. Po želji dodajte još maslinova ulja i nekoliko kapi limunova soka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 00:56