BISTRO RUSKO

Okušajte se u pripremi ruskih raviola: Pelmeni s junetinom i svinjetinom

 Berislava Picek/Cropix/
Ekipa iz ruskog bistroa Rusko s nama je podijelila recept za pelmene s mesom

Za tijesto:

1 jaje
600 g brašna
250 ml vode
1 žličica soli

Za nadjev:

250 g mljevene junetine
250 g mljevenog svinjskog mesa
2 luka
sol
crni papar

Priprema:

U brašno dodajte jaje, žlicu vode i prstohvat soli. Lagano umijesite tijesto postupno dodajući vodu. Mijesite dok tijesto ne postane elastično i glatko. Premjestite tijesto u duboku posudu i pokrijte vlažnim ručnikom. Za nadjev u posebnoj posudi pomiješajte mljeveno meso, luk, papar i sol po ukusu, sve dobro promiješajte. Radnu površinu pobrašnite, podijelite tijesto na pola i svaku polovicu razvaljajte u sloj debljine 2 mm. Izrežite krugove od cca 6 cm. U sredinu kruga stavite žličicu punjenja, preklopite na pola i nježno uštipnite rubove. Spojite krajeve polumjeseca i držite ih čvrsto dok se krajevi ne zalijepe. Premjestite okruglice na pladanj (prvo pospite brašnom) i stavite u zamrzivač. Stavite lonac s vodom na vatru, kad voda zavrije dodajte lovorov list, grašak papra i komadić maslaca po ukusu, a zatim smrznute pelmeni. Pelmeni kuhajte uz povremeno miješanje dok ne isplivaju na površinu. Pažljivo ih izvadite šupljikavom žlicom, premjestite u duboku posudu, dodajte kiselo vrhnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 14:34