Za tijesto:
500 gr glatkog brašna
325 ml mlake vode
30 g svježeg kvasca
3 žlice mlijeka u prahu
1/2 žličice soli
5 žlica šećera
2 žlice ulja
Za slani nadjev od piletine:
1 kg piletine
2 žlice ulja
100 ml BBQ umaka
100 ml jabučnog octa
100 ml temeljca
50 g smeđeg šećera
1 žlica umaka Worcestershire
1 žlica mljevenog chilija
3 žlice umaka od soje
1 veliki luk
češnjak
Dodatno za piletinu:
2 žlice umaka od soje
100 ml vode
2 žlice gustina pomiješanog sa žlicom vode
1 mladi luk
Sve sastojke sjedinite i dobro umasirajte u piletinu. Zamotajte u aluminijsku foliju ili stavite u posudu s poklopcem i pecite 2-3 sata na 150 stupnjeva, nakon toga maknite foliju ili poklopac. Pojačajte temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još pola sata. Kada je meso gotovo, ostavite pola sata da se odmori, a zatim ga vilicom trgajte na male komadiće i dodajte još 2 žlice umaka od soje i 2 žlice gustina pomiješane sa 100 ml tople vode. Dodati možete i sitno sjeckani mladi luk pa dobivenom smjesom punite tijesto.
Tijesto zamijesite tako da najprije pomiješate suhe sastojke, a zatim dodate vodu s uljem i lagano uzdignuti kvasac. Pustite da fermentira oko 45 do 75 minuta na toplom, a zatim oblikujte kuglice od 40 grama i pustite da odmore oko 15 minuta. Razvaljajte ih, dodajte nadjev i oblikujte loptice. Na vrhu ih dobro pritisnite. Kuhajte na pari 12 minuta pa poslužite toplo.
Nai Wong Bao ili slatka bao peciva s kremom od vanilije
Trebat će vam:
5 žumanjaka
85 gr maslaca
70 gr šećera u prahu
50 ml kondenziranog mlijeka
36 grama mlijeka u prahu
25 grama gustina
pola mahune vanilije
Priprema:
Sve sastojke izmiksajte i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Prekrijte ju prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku. Kada se stisnula, dobivenom kremom punite tijesto koje ste prethodno pripremili za bao s trganom piletinom. Oblikujte kuglu koja s gornje strane mora biti sasvim glatka. Kuhajte na pari 12 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....