LAGANO I UKUSNO

Od svježeg sira i tikvica napravite ove jednostavne rolice, trebat će vam tek 20-ak minuta

 Igordutina/Getty Images/istockphoto
Tikvice kratko obradite pa ih napunite smjesom od sira, pinjola i začinskog bilja

Trebat će vam:

400 g svježeg sira

60 g pinjola

2 tikvice

10 g nasjeckanog bosiljka

10 g nasjeckanog peršina

sol i svježe mljeveni crni papar

balzamični ocat
Priprema:

Ako je potrebno, svježi sir stavite u cjedilo, a njega namjestite preko zdjele pa ostavite da se ocijedi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Stavite pinjole u suhu tavu. Tostirajte ih nekoliko minuta na umjerenoj vatri, redovito tresući tavu, dok lagano ne porumene. Stavite ih u zdjelu i ostavite da se ohlade. Tikvicama odrežite krajeve. Uz pomoć mandoline, gulilice za povrće ili samo oštrim nožem i mirnom rukom izrežite tikvicu po dužini na 5 mm tanke trakice. Zagrijte tavu dok se jako ne zagrije. Tikvice tanko premažite uljem. U serijama pecite trake od tikvica oko minutu sa svake strane, dok ne postanu mekane i ne dobiju lijepe pruge. Ostavite tikvice da se ohlade. U toj fazi možete ih pokriti i držati u hladnjaku do sljedećeg dana. Ocijeđeni svježi sir pomiješajte sa začinskim biljem i prženim pinjolima te dodatno začinite prema želji. Na kraj svake trakice od tikvice stavite punu žlicu svježeg sira i zarolajte. Poslužite ih takve kakve jesu, ili prelivene balzamičnim octom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 13:54