Trebat će vam:
2 velika luka
2 režnja češnjaka
5 žlica maslinova ulja
pola žličice smeđeg šećera
12 inćuna iz konzerve
15 g maslaca
prstohvat mljevenih klinčića
125 ml mlijeka
500 g tjestenine
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi i na laganoj vatri pržite vrlo sitno nasjeckani luk i češnjak dok se ne karameliziraju, oko 20 minuta. Dodajte smeđi šećer, promiješajte i pustite da se smjesa luka peče još oko minutu. Izvadite inćune iz konzerve i sitno ih nasjeckajte. Dodajte ih u tavu, miješajte dok se ne počnu "topiti", zatim umiješajte maslac i prstohvat mljevenih klinčića. Dodajte žlicu vode i kad se sve sjedini, postupno umiješajte mlijeko. Kad se ovo sjedini kao pire, maknite tavu s vatre. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama, a prije nego što je ocijedite, odvojite žlicu tekućine. Ocijeđenu tjesteninu ubacite u umak od inćuna i luka i postepeno dodajte žlicu vode od kuhanja. Po potrebi dodajte i malo ulja od inćuna. Dobro izmiješajte i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....