Za tijesto će vam trebati:
500 g oštrog brašna
3 jaja + 1 žumanjak za rubove
Priprema:
Formirati "vulkan" od brašna te u sredinu razbiti jaja. Lagano umješavati jaja u brašno dok se ne dobije tvrdo tijesto. Zamotati u PVC foliju te staviti u hladnjak da se odmori jedan sat. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati krugove promjera 8-10 cm koristeći se kalupom. Uz rubove tijesto premazati žumanjkom, napuniti smjesom, preklopiti i dobro stisnuti rubove prstima da se sve zatvori.
Punjenje za raviole:
500 g skute
100 g ribanog parmezana
2 jaja
30 g sitno ribanog bijelog tartufa
Priprema:
Sve dobro izmiješati i koristiti za punjenje raviola.
Umak od bijelih tartufa uz raviole:
1 ½ šalica povrtnog temeljca
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
sol i papar po želji
10 g naribanih svježih bijelih tartufa
Priprema:
U dubljoj tavici rastopiti maslac, dodati brašno i miješati dok se smjesa ne sjedini. Postupno dodavati topli temeljac miješajući cijelo vrijeme. Pojačati vatru i, kada smjesa provri, smanjiti vatru i kuhati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti po želji te dodati svježe naribane bijele tartufe. Servirati uz raviole punjene skutom i bijelim tartufima.