JEDNOSTAVAN RUČAK

Od patlidžana napravite aromatične odreske i poslužite ih uz kremasti umak

 Deposit Photos/
Preskočite meso i napravite jednostavne odreske od patlidžana, začinite ih u ispecite pa poslužite u zanimljivoj kombinaciji

Trebat će vam:

2 patlidžana

1 pakiranje grčkog jogurta

1 limun

1 šaka začinskog bilja (peršin, origano, kopar, vlasac...)

1 manji šipak/nar

1 žličica kumina

1 žličica kima

1 žličica za‘atara

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Patlidžane narežite na ploške debljine odreska. Posolite ih i pustite da otpuste vodu pa ih obrišite papirnatim ubrusima. U manjoj zdjelici pomiješajte kumin, kim i za‘atar. Patlidžane površinski malo zarežite pa ih prelijte maslinovim uljem i pospite kombinacijom začina. Zapecite ih na grill tavi s obje strane. Umak od jogurta napravite tako da u grčki jogurt dodate malo limunova soka, jedan češnjak i začinsko bilje prema želji. Poslužite patlidžan uz umak i svježi nar, a dodati možete i prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 08:33