Trebat će vam:
2 patlidžana
1 pakiranje grčkog jogurta
1 limun
1 šaka začinskog bilja (peršin, origano, kopar, vlasac...)
1 manji šipak/nar
1 žličica kumina
1 žličica kima
1 žličica za‘atara
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
Patlidžane narežite na ploške debljine odreska. Posolite ih i pustite da otpuste vodu pa ih obrišite papirnatim ubrusima. U manjoj zdjelici pomiješajte kumin, kim i za‘atar. Patlidžane površinski malo zarežite pa ih prelijte maslinovim uljem i pospite kombinacijom začina. Zapecite ih na grill tavi s obje strane. Umak od jogurta napravite tako da u grčki jogurt dodate malo limunova soka, jedan češnjak i začinsko bilje prema želji. Poslužite patlidžan uz umak i svježi nar, a dodati možete i prilog prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....