Omleti su beskrajno prilagodljivi, a svaka zemlja ima svoje karakteristične sastojke i načine pripreme koji ovo jelo čine posebnim, poput specifičnog načina preklapanja ili rolanja. Savršen za brzu pripremu, omlet je poput praznog slikarskog platna kojim se možete dobro zabaviti. Možete ga napraviti samo s jajima i osnovnim začinima ili dodati obilje svježih namirnica i zanimljivijih začinskih trava.
KAKO NAPRAVITI FRANCUSKI OMLET
Pritom je mućenje jaja ključni korak pri spravljanju omleta ili, pak, kajgane. Miješanjem bjelanjaka i žumanjaka dobivamo finu kremastu emulziju te se time u smjesu od jaja dodaje zrak i ona pečenjem dobiva laganu teksturu. Važno je da se prilikom pečenja omleta ne vide bijeli dijelovi od bjelanjka, nego je sve ujednačene žute boje. Dovoljna je samo jedna minuta miješanja za taj rezultat!
KAKO DOBITI PJENASTI JAPANSKI OMLET?
Također, nikako nemojte izmiješati jaja pa odložiti zdjelu. Jaja umutite neposredno uoči dodavanja u tavu. Za uspješnu pripremu omleta važno je i korištenje odgovarajuće tave. Idealna je promjera 20 centimetara, s plitkim nakošenim stranama kako biste omlet što lakše izvadili iz tave na tanjur. Prije pripreme jela tava uvijek mora biti zagrijana.
ŠTO JE BAUERNOMELETTE I KAKO GA NAPRAVITI?
Priprema više manjih omleta, umjesto jednog velikog, rezultirat će lakšim i pahuljastim primjercima kojima je lakše rukovati. Izdvojili smo recepte za nekoliko ukusnih internacionalnih omleta koje vrijedi isprobati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....