Kao odličan uvod u pravi jesenski ručak, Ena Čulić, kuharica i svjetska putnica pripremila nam je gustu juhu od bundeve i marona. Uz dodatak mljevenog đumbira i muškatnog oraščića, kao i kokosova mlijeka, ovo povrtno jelo prepuno je okusa, utješno i ugodno. Poslužite ga uz malo tostiranog kruha, usitnjeni peršin i pečene bučine sjemenke.
Juha od bundeve i marona
Trebat će vam:
4 marona
oko 500 g bundeva
1l vode
1 veći luk
2 režnja češnjaka
sol i papar
mljeveni đumbir
muškatni oraščić
limunova korica
oko 1 dl kokosovog mlijeka
sjeckani peršin
pečene bučine sjemenke
maslinovo ulje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja dinstajte sitno sjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveni đumbir, sol, papar i koricu pola domaćeg limuna. Ubacite bundevu nasjeckanu na komadiće i očišćene sirove marone. Prelijte litrom vode i pustite da kuha. Kada je bundeva mekana isključite vatru i štapnim mikserom izmiksajte juhu. Vratite lonac kratko na vatru, dodajte kokosovo mlijeko i muškatni oraščić. Poslužite posipano peršinom i bučinim sjemenkama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....