ŠTO KUHATI?

Obišli smo tržnicu i napravili tjedni meni, piletinu u vinu i varivo s tikvicama morate isprobati

 Alleko
Posebno se veselimo i varivu s tikvicama i lećom te slasnim i hrskavim pohanim patlidžanima

Ovog smo vikenda obišli tržnicu, obavili kupovinu pa se već od ponedjeljka bacamo na pripremu slasnih jela. Tjedan započinjemo lagano, brzom juhom od rajčice iz blendera koja se ne kuha, a zatim nastavljamo jelom koje je svakog ljeta u našoj kuhinji apsolutni hit - slasnim pohanim patlidžanima. Ovog smo im puta dodali i sezam i parmezan, a dobra ideja bit će i, umjesto prženja u ulju, završiti ih u pećnici.

Srijedu smo rezervirali za, već je jasno, varivo s tikvicama kojem smo ovog puta dodali leću, dok u četvrtak radimo hrskave zalogaje za koje će vam trebati svega dva sastojka i začini po želji. U petak pripremamo brzi kremasti umak od lososa i graška i kombiniramo ga s njokima, a u subotu je na redu još jedna jednostavna kombinacija lisnatog tijesta i sezonskog povrća u slasnoj piti. Nedjelju smo rezervirali za raskošnu ljetnu piletinu, ovog puta pripremamo je dugo i sporo, s povrćem koja će se idealno složiti uz zapečeni krumpir ili pak omiljeni oblik tjestenine.

PONEDJELJAK

Hladna juha od rajčice

image
Luchezar

UTORAK

Pohani patlidžani

image
Lauripatterson

SRIJEDA

Varivo od tikvica i leće

image
Nito100

ČETVRTAK

Hrskave rolice od tortilja i piletine

image
Stefan Tomic

PETAK

Njoki u umaku od lososa i graška

image
Robynmac

SUBOTA

Pita s rajčicama i tikvicama

image
Sarsmis

NEDJELJA

Sporo pečena piletina u vinu

image
Alleko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 21:30