Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 žlica maslaca
2 mrkve
200 g gljiva
1 crvena paprika
5-6 listova kupusa
500 g njoka
sol i papar
žličica crvene paprike
Priprema:
U kipućoj vodi skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U većoj tavi zagrijte maslac i ulje pa ubacite usitnjeni luk te pustite da se kratko peče dok se ne zastakli. Dodajte na tanke kolutiće narezanu mrkvu i pustite da se kratko peče pa ubacite narezane gljive. Ubacite na trakice narezan kupus i papriku te pirjajte povrće sve dok tekućina koju su gljive pustile ne ispari. Ako je mrkva još pretvrda, dolijte malo vode od kuhanja njoka i nastavite pirjati. Kada je povrće gotovo, ubacite u tavu i ocijeđene njoke, posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku, kao i druge začine po želji. Dobro promiješajte da se sve sjedini i da višak vode ispari. Poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....