Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 450 g skute
- 1 jaje
- 40 g parmezana
- muškatni oraščić
- sol i papar
- malo oštrog brašna
- 200 g lišća dragoljuba
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
Priprema
1. korak
Za njoke, protisnite 450 g skute kroz fino sito i izmiješajte s jednim jajetom. U smjesu dodajte 40 g parmigiana reggiana, malo naribanog muškatnog orašćića, soli i papra po ukusu. Pripremite jedan pladanj i na njega stavite sloj oštrog brašna od oko 1 cm. Uz pomoć dvije žličice napravite žličnjake od skute i pažljivo ih spuštajte na sloj brašna. Kad napunite cijeli pladanj, prekrijte ih gornjim slojem brašna tako da budu “pokopani”. Ostavite ih 12-24 sata u hladnjaku da upiju brašno i naprave koricu.
2. korak
Za umak, protisnite 200 g lišća dragoljuba kroz sokovnik i taj sok pomiješajte s 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja te začinite solju i paprom. Kuhajte njoke u kipućoj slanoj vodi oko 2 minute, tj. dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite i poslužite na zagrijanim umakom i cvjetićima dragoljuba.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....