Njoki od skute s umakom od lista dragoljuba i cvijetom dragoljuba

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 450 g skute
  • 1 jaje
  • 40 g parmezana
  • muškatni oraščić
  • sol i papar
  • malo oštrog brašna
  • 200 g lišća dragoljuba
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema

1. korak

Za njoke, protisnite 450 g skute kroz fino sito i izmiješajte s jednim jajetom. U smjesu dodajte 40 g parmigiana reggiana, malo naribanog muškatnog orašćića, soli i papra po ukusu. Pripremite jedan pladanj i na njega stavite sloj oštrog brašna od oko 1 cm. Uz pomoć dvije žličice napravite žličnjake od skute i pažljivo ih spuštajte na sloj brašna. Kad napunite cijeli pladanj, prekrijte ih gornjim slojem brašna tako da budu “pokopani”. Ostavite ih 12-24 sata u hladnjaku da upiju brašno i naprave koricu.

2. korak

Za umak, protisnite 200 g lišća dragoljuba kroz sokovnik i taj sok pomiješajte s 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja te začinite solju i paprom. Kuhajte njoke u kipućoj slanoj vodi oko 2 minute, tj. dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite i poslužite na zagrijanim umakom i cvjetićima dragoljuba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 16:00