OBOŽAVAMO POHANO

Nikad hrskavije pohanje: Umjesto mrvica, piletinu ili svinjetinu uvaljajte u krekere

 Bhofack2
Umjesto klasičnih brašna, jaja i krušnih mrvica, pripremite mješavinu krekera i češnjaka pa u njih uvaljajte komadiće mesa

Trebat će vam:

200 g suhih krekera

2 režnja češnjaka

2 jaja

3 žlice brašna

500 g pilećih ili svinjskih fileta

Sol, papar

Priprema:

U blender ubacite krekere, dva režnja češnjaka i žlicu maslinova ulja. Blendajte dok ne dobijete fino mljevenu smjesu. Prebacite u posudu. U drugoj posudi razbijte jaja, posolite ih i popaprite i dobro promiješajte. U treću posudu stavite brašno. Meso narezano na filete ubacite u brašno, umočite u jaja pa u smjesu s krekerima. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez mesa, a zatim pržite u dubokom ulju ili poprskajte uljem i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta s jedne strane, preokrenite i pecite još 10 minuta s druge strane. Poslužite uz rižu ili krumpiriće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 23:07