Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2 - 4
Sastojci:
- 300 g sushi ili druge riže
- 500 g svježeg lososa ili druge ribe
- 1 - 2 avokada
- 3 žlice soja sosa
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 manji komad đumbira
- 3 žlice sezama
- klice ili salata prema želji
- 1 veća ili 2 srednje mrkve
- svježi krastavac prema želji
- 2 žlice rižina octa
- 1 - 2 mlada luka
Priprema:
Skuhajte sushi rižu, začinite je sa soli i dodajte rižin ocat. Dobro pomiješajte i rasporedite u zdjelice.
U posudi pomiješajte soja sos, sezamovo ulje i naribani đumbir pa u to ubacite na kockice nasjeckani svježi losos, tunu ili drugu ribu koju koristite. Pustite da stoji 15-ak minuta i dobro obložite komadiće ribe sa svih strana.
Prema želji ribu možete i ispeći u woku. Za to vrijeme tostirajte sezam.
Avokado otvorite i nakapajte limunovim sokom.
Mrkvu ogulite i pomoću gulilice od nje napravite rezance.
Na rižu dodajte polovicu avokada, komadiće ribe, rezance mrkve, klice ili salatu i sve pospite sezamom. Pospite mladim lukom i sitno nasjeckanim svježim krastavcem i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....