"Lješnjak mi je favorit, a što se tiče tijesta napravila sam neki "hibrid" prhkog i dizanog tijesta. Meni se to čini zgodno jer budu taman kakve trebaju biti meke i prhke! Što se tiče nadjeva, nemojte štedjeti, neka budu bogate, a ako volite intenzivnije okuse, ovaj recept će vam posebno prirasti srcu!" - savjetuje vas Bojana. Evo što će vam trebati!
Za tijesto:
600g glatko brašno 10g suhi kvasac 100g šećera u prahu 280g maslaca sobne temperature 1 jaje 1 žumanjak 100g mlakog mlijeka malo soli korica limuna, naranče, vanilija |
Umijesiti podatno tijesto od svih sastojaka i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3h. Razdijeliti tijesto na 2 dijela i svaki nadjenuti sljedećim nadjevima.
Za nadjev od maka:
150g mljevenog maka 1 žlica meda 75g šećera tonka oraščić cimet korica limuna 75g vrelog mlijeka 1 bjelanjak malo ruma |
Za nadjev od lješnjaka:
150g mljevenog lješnjaka 1 žlica meda 75g šećera ras el hanout korica naranče 100g vrelog mlijeka 1 bjelanjak malo ruma |
Zakuhati mlijeko i preliti preko svih sastojaka, izmiješati, ohladiti i potom povezati bjelanjkom. Nadjenuti štruce. Ostaviti ih na sobnoj temperaturi 20ak minuta pred pečenje. Peći na 180°C, 25-30 minuta dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....