Kako iskoristiti kalup za muffine

Nemate vremena? S gotovim lisnatim tijestom možete spremiti hrskave košarice sa sirom i brokulom za čas

Uvijek je korisno imati jedan paket gotovog lisnatog tijesta za hrskave prutiće, brze pite od lisnatog ili ovakve košarice

Kad ni sami više ne znate što biste spremili za ručak, izvucite lisnato tijesto i s ostacima iz hladnjaka napravite hrskave košarice u koje možete ubaciti što god poželite! Ovaj put to su dvije vrste sira, brokule, chery rajčice i jaja.

Muffini od lisnatog tijesta, sira i brokule

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

Trebat će vam:

ulje za premazivanje
230 g kremastog sira
140 g usitnjene brokule
200 g mozzarelle
1 žličica češnjaka u prahu
prstohvat soli
prstohvat papra
2 velika jajeta
1 mladi luk
3 - 4 cherry rajčice
1 žličica vode
2 odmrznuta lisnata tijesta
25 g parmezana

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kalup za muffine namastite. Krem sir ostavite na sobnoj temperaturi dok ne omekša pa ga u velikoj zdjeli pomiješajte s usitnjenom brokulom. Zatim umiješajte usitnjenu mozzarellu, češnjak u prahu, sol, papar, 1 jaje i nasjeckani mladi luk. Umutite drugo jaje sa žličicom vode u zdjelici i ostavite sa strane. Razvijte svako tijesto na lagano namašćenu površinu. Napravite tri reza uzdužno i četiri poprečno, stvarajući 12 malih kvadrata tijesta. Svaki kvadratić tijesta stavite u kalup za muffine, lagano utiskujući u svaku udubinu. Pustite da kutovi kvadrata leže na rubu lima.

image
Iko636/Getty Images

Dodajte u svaku udubinu još jedan komad tijesta, no malo ga pomaknite tako da vrhovi kvadrata budu na sredini stranica donjeg komada tijesta. Napunite svaki kalup žlicom smjese od brokule i sira. Cherry rajčice narežite na kriške pa utisnite u površinu smjese. Premažite vrhove tijesta razmućenim jajetom i pospite preostalim parmezanom. Pecite 15 - 20 minuta ili dok vrhovi tijesta ne porumene. Kad su zalogaji pečeni, olabavite nožem njihove rubove prije nego što ih izvadite iz kalupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 06:22