VOLIMO!

Nekad je dan jednostavno stvoren za lonac graška s noklicama, evo kako mi kuhamo ovo svima omiljeno jelo

 Julia Nagy/Getty Images
Osim bijelog brašna, koristiti možete i integralno ili neko drugo, a osim s brašnom, noklice možete napraviti i s grisom

Trebat će vam:

1 luk

3 mrkve

1 komad celera

1 korijen peršina

200 g graška

2 žlice brašna

1 žličica ulja

1 jaje

sol i papar

svježi peršin list

Priprema:

Luk prepolovite, mrkve narežite na kolutiće, a celer i peršin na komadiće. Ubacite sve u zdjelu s malo maslinova ulja i dobro zapržite. Dodajte vodu, začinite soli i paprom i kuhajte dok mrkva ne omekša. Luk izvadite iz lonca i dodajte grašak. Od brašna, jaja, žličice ulja i soli napravite gustu smjesu i žličicom u juhu ispuštajte noklice. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Dodatno pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:54