JAKO SOČNO

Neka se za idući obiteljski ručak na vašem stolu nađu zapečene mesne okruglice sa sirom

Ako više ne znate što biste pripremili za nedjeljni obiteljski ručak, ovo jelo oduševit će i velike i male upravo zbog mekanih mesnih okruglica pečenih u sočnom umaku prekrivene mozzarellom

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
3 kriške kruha
80 ml mlijeka
1 luk
2 žlice maslaca
900 g mljevene junetine
2 velika jaja
1/2 žličice soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra
1 žličica Worcestershire umaka
700 ml umaka od rajčice
450 g mozzarella sira

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 °C. U zdjelu za miksanje stavite kriške kruha i prelijte ih mlijekom. Otopite žlicu maslaca u tavi i dodajte nasjeckani luk. Pirjajte na srednje niskoj razini dok luk ne postane proziran, ali ne posmeđi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. U zdjelu s kruhom natopljenim mlijekom dodajte ostale sastojke za mesne okruglice, uključujući pirjani luk. Miješajte mikserom na laganoj vatri dok se kruh ne raspadne i meso ne sjedini sa sastojcima. Koristeći žlicu za sladoled ili rukama grabite smjesu i oblikujte u kuglice veličine loptice za stolni tenis. Otopite preostali maslac u tavi i pecite mesne okruglice na srednje jakoj temperaturi oko 2-3 minute, da se dobro zapeku sa svih strana, zatim maknite s vatre i ostavite sa strane. Premažite dno posude za pečenje tankim slojem umaka od rajčice. Ravnomjerno stavite mesne okruglice u posudu za pečenje i prelijte ih preostalim umakom. Ravnomjerno pospite mozzarellom. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 18-20 minuta. Povećajte temperaturu pećnice na 220 °C, otkrijte posudu i pecite dodatnih pet minuta.

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:18