Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
3 kriške kruha
80 ml mlijeka
1 luk
2 žlice maslaca
900 g mljevene junetine
2 velika jaja
1/2 žličice soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra
1 žličica Worcestershire umaka
700 ml umaka od rajčice
450 g mozzarella sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 °C. U zdjelu za miksanje stavite kriške kruha i prelijte ih mlijekom. Otopite žlicu maslaca u tavi i dodajte nasjeckani luk. Pirjajte na srednje niskoj razini dok luk ne postane proziran, ali ne posmeđi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. U zdjelu s kruhom natopljenim mlijekom dodajte ostale sastojke za mesne okruglice, uključujući pirjani luk. Miješajte mikserom na laganoj vatri dok se kruh ne raspadne i meso ne sjedini sa sastojcima. Koristeći žlicu za sladoled ili rukama grabite smjesu i oblikujte u kuglice veličine loptice za stolni tenis. Otopite preostali maslac u tavi i pecite mesne okruglice na srednje jakoj temperaturi oko 2-3 minute, da se dobro zapeku sa svih strana, zatim maknite s vatre i ostavite sa strane. Premažite dno posude za pečenje tankim slojem umaka od rajčice. Ravnomjerno stavite mesne okruglice u posudu za pečenje i prelijte ih preostalim umakom. Ravnomjerno pospite mozzarellom. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 18-20 minuta. Povećajte temperaturu pećnice na 220 °C, otkrijte posudu i pecite dodatnih pet minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....