Nek sve miriše po mađaricama!

Receptura je bezbroj, ali nakon dugo isprobavanja...

…naišli smo na savršenu ili skoro savršenu recepturu jer će te vi prilikom isprobavanja doći do još neke savršenije varijante. Neki rade s pet kora, neki sa šest, neki ih kupuju, a neki ne priznaju mađaricu bez domaćih kora. Mi vam dakle donosimo mađaricu s domaćim korama ali u bijeloj i crnoj verziji. Tko kaže da se ne možete poigrati s bijelom čokoladom i pripremiti malo drugačiju kombinaciju. Za one koji priznaju jedino klasiku; ovdje ćete također naći korak-po korak recepturu koja bi trebala uroditi uspješno pripremljenom mađaricom.

Nećemo duljiti, nije blagdansko vrijeme ali svejedno možete pripremiti pleh mađarica po recepturi naše Julije !

Za otprilike šest kora trebat će vam:

  • 220 g maslaca sobne temperature
  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 220 g šećera u prahu
  • žlica maraschina
  • 220 g kiselog vrhnja
  • 750 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 00:26