…naišli smo na savršenu ili skoro savršenu recepturu jer će te vi prilikom isprobavanja doći do još neke savršenije varijante. Neki rade s pet kora, neki sa šest, neki ih kupuju, a neki ne priznaju mađaricu bez domaćih kora. Mi vam dakle donosimo mađaricu s domaćim korama ali u bijeloj i crnoj verziji. Tko kaže da se ne možete poigrati s bijelom čokoladom i pripremiti malo drugačiju kombinaciju. Za one koji priznaju jedino klasiku; ovdje ćete također naći korak-po korak recepturu koja bi trebala uroditi uspješno pripremljenom mađaricom.
Nećemo duljiti, nije blagdansko vrijeme ali svejedno možete pripremiti pleh mađarica po recepturi naše Julije !
Za otprilike šest kora trebat će vam:
- 220 g maslaca sobne temperature
- 2 bjelanjka
- prstohvat soli
- 220 g šećera u prahu
- žlica maraschina
- 220 g kiselog vrhnja
- 750 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....