KOBASICE, PERECI, PIVO...

Nećete stići na Oktoberfest? Uz ova jela osjećat ćete se kao da ste na najvećem pivskom festivalu

Gradonačelnik Münchena u petak u podne otvorio je prvu bačvu piva i označio početak festivala koji nudi široku gastronomsku ponudu

U Münchenu je u petak, 27. rujna počeo najveći festival piva - 189. Oktoberfest, a trajat će sve do nedjelje, 6. listopada. Tim povodom gradonačelnik Münchenau podne je otvorio prvu bačvu piva i označio početak festivala koji nudi i široku gastronomsku ponudu. Prošle je godine tako Oktoberfest privukao više od sedam milijuna posjetitelja koji su popili 6,5 milijuna litara piva. A zanimljivo je dodati kako je prvi je Oktoberfest održan kao dio konjskih utrka još 1810. u sklopu vjenčanja bavarskog prestolonasljednika Ludviga. S vremenom su festivalske svečanosti počele okupljati sve više ljudi i postale turistička atrakcija kako Njemačke, tako i Europe.

Ako, pak, nećete stići na festival to ne znači da izvrsne specijalitete dostojne njemačkog festivala ne možete napraviti i kod kuće. Jedno od tih jela kobasice su s kupusom. I zaista, nema bržeg i jednostavnijeg, a zasitnijeg i slasnijeg ručka za vrijeme hladnih jesenskih i zimskih dana koje će vas katapultirati na njemački festival (ili barem vaše osjetilne pupoljke).

Inspiraciju donosimo u sljedećih nekoliko recepata.

image
Michael Pils/Getty Images

Jedno od prepoznatljivih jela kobasice su s kiselim zeljem. Recept za brz i jednostavan jesensko-zimski ručak pronađite OVDJE.

image
Gmvozd/Getty Images

Ako ćete se pak odlučiti za još jednostavniju opciju, koju će obožavati i najmlađi, napravite najslasniji hot dog koji će zasjeniti čak i omiljene komade mesa s roštilja. Recept pročitajte OVDJE.

image
Clarkandcompany/Getty Images

Kobasice u slanoj verziji nisu nužno najslasnija opcija, možete ih servirati i s umakom od meda i senfa. Recept pročitajte OVDJE.

image
Ac_bnphotos/Getty Images

Ako ste posebno dobro raspoloženi, napravite vlastite kobasice s kojima će vaša jela biti još ukusnija. Sve o tome kako ih izraditi pročitajte OVDJE.

image
Ruizluquepaz/Getty Images

Kada spominjemo Njemačku teško je ne spomenuti perece s kojima si mnogi posjetitelji festivala utažuju glad dok degustiraju pivo. Uostalom možda vas u Hrvatskoj pereci ne gledaju iz svakog izloga i sa svakog štanda, ali njihova izrada je toliko jednostavna da ćete već danas napraviti u svojoj kuhinji.

image
Rudisill/Getty Images/istockphoto

PERECI S KIMOM I MAKOM

Za vas smo pripremili i ideje za pet prilično jednostavnih, a jako dobrih grickalica koje još uvijek stignete pripremiti uz tople i sočne kobasice. Iako su najpoznatiji pereci, još neke ideje pronađite OVDJE.

image
Stefan Tomic/Getty Images

Ako ste inspiraciju odlučili pronaći u pivu, glavnom razlogu zbog kojega se milijuni svake godine upute na Oktoberfest, imamo rješenje i za to.

image

meat being marinated with craft beer

Panchof/Getty Images/istockphoto

Čak i kada se u veseloj ekipi ljubitelja Oktoberfesta popije veća količina piva, uvijek zna ostati koja zalutala limenka ili boca. No zašto ga ne biste iskoristili u kuhanju? Pronađite recepte za fina jela s pivom OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 11:50