Opremili smo se namirnicama, ukrcali njih i sebe na brod i otisnuli se na more iz Skradina. Tako je počela jedriličarska đita dijela redakcije Dobre hrane, kojoj je cilj, osim uživati u lijepom vremenu i moru, bio okušati se i u pripremi brodske hrane za našu gladnu ekipu. Za to je bio zadužen naš suradnik Zoran Šimunić Šime, koji nam je pripremio više dobrih jela.
Pored nekoliko ribljih jela, kao što su fantastični orbiko i moćna riblja juha, pripremio nam je Šime i meso, ali na svoj način. Tako smo imali prilike kušati i najbolju paštašutu, ali i šnicele u votki, recept za koji - osim u nastavku - zajedno sa svim receptima s ove avanture možete pronaći i u novom broju magazina Dobra hrana, koji je trenutno na kioscima.
ŠNICELI U VOTKI
Trebat će vam:
500 g junećih šnicela
150 ml votke
3 režnja češnjaka
2 lovora
3-4 lista kadulje
sol, papar
Priprema:
Juneće šnicele istući na pontonu s daskom za rezanje, a potom malo zasoliti i popapriti, staviti u dublju posudu, podliti sa 100 ml votke, dodati kadulju i lovor, pa sve dobro promiješati. Ostatak votke kušati. Neka meso odstoji u marinadi oko 45 minuta.
U dublju tavicu staviti malo maslinova ulja pa poslagati šnicele, dodati češnjak narezan na listiće - ako je tavica manja, slagati red po red.
Upaliti vatru na srednje te kada prokrčka, šnicele okrenuti, smanjiti vatru i poklopiti. Kuhati na lagano uz povremeno okretanje dok ne omekšaju. Poslužiti s rižom ili pire krumpirom.
Cijelu priču i sve recepte o brodskoj kuhinji potražite u novom broju magazina Dobra hrana u kojem vas čeka pregrš dobrih savjeta, ideja i inspirativnh priča na više od 200 stranica!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....