OVO OBAVEZNO RADIMO

Naša talentirana slastičarka ustupila nam je recept za top kekse s pistacijom, ne sadrže bijeli šećer i veganski su

Na popis keksića koje ćemo raditi ovih blagdana dodali smo i ove s pistacijom i bademima po receptu Ive Erić

Nije tajna da nas slastice Ive Erić, koja stoji iza brenda Šlag na kraju, često ostave bez riječi. Uglavnom su to njezine precizno i divno dekorirane torte, no ovog puta osvojila nas je receptom za kekse. Baš kao što je to uvijek slučaj s Ivom, u pitanju nisu bilo kakvi, već keksi s pistacijom koji su ujedno i bezglutenski, ne sadrže bijeli šećer niti proizvode životinjskog podrijetla pa su pogodni i za vegane.

CIJELU PRIČU O IVI ERIĆ PROČITAJTE OVDJE

image

Slastičarka Iva Erić koja stoji iza brenda Šlag na kraju

Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Za pripremu će vam trebati pistacije i bademi, začini, zaslađivač po želji (ako radite vegansku varijantu, preskočite med), kokosovo ulje, džem po želji (nama malina zvuči više nego dobro) i mljevene pistacije za posipanje. Dakle, nikakvi posebni niti teško dobavljivi sastojci.

Ivin recept ostavljamo u nastavku, a vama toplo savjetujemo da je zapratite na Instagram profilu Šlag na kraju gdje svakog tjedna objavljuje korisne savjete vezane uz slastičarstvo. U ovo doba godine mogli bi vam biti od velike koristi.

image
Iva Erić/Privatna Arhiva/

RECEPT ZA KEKSE S PISTACIJOM

Za 14 komada trebat će vam:

100 g mljevenih pistacija

100 g bademovog brašna (možete i zamijeniti s nekim drugim brašnom, mljevenim zobenim itd.)

malo soli i muškatnog oraščića

2 žlice agava sirupa ili meda

3 žlice kokosovog ulja

par žlica džema od maline, višnje, borovnice ili brusnice

malo mljevenih pistacija za posipanje

Priprema:

Sjedinite sve suhe sastojke i dodajte im otopljeno kokosovo ulje i agavu/med. Ako je smjesa prerijetka i ljepljiva (da ne možete napraviti kuglice od nje) dodajte još mrvicu brašna, a ako je pregusta, dodajte mrvicu više kokosovog ulja. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u mljevene pistacije, utisnite i stavite džem u udubinu. Pecite na 160-180 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice) 7 minuta.

image
Iva Erić/Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19