Nije tajna da nas slastice Ive Erić, koja stoji iza brenda Šlag na kraju, često ostave bez riječi. Uglavnom su to njezine precizno i divno dekorirane torte, no ovog puta osvojila nas je receptom za kekse. Baš kao što je to uvijek slučaj s Ivom, u pitanju nisu bilo kakvi, već keksi s pistacijom koji su ujedno i bezglutenski, ne sadrže bijeli šećer niti proizvode životinjskog podrijetla pa su pogodni i za vegane.
CIJELU PRIČU O IVI ERIĆ PROČITAJTE OVDJE
Za pripremu će vam trebati pistacije i bademi, začini, zaslađivač po želji (ako radite vegansku varijantu, preskočite med), kokosovo ulje, džem po želji (nama malina zvuči više nego dobro) i mljevene pistacije za posipanje. Dakle, nikakvi posebni niti teško dobavljivi sastojci.
Ivin recept ostavljamo u nastavku, a vama toplo savjetujemo da je zapratite na Instagram profilu Šlag na kraju gdje svakog tjedna objavljuje korisne savjete vezane uz slastičarstvo. U ovo doba godine mogli bi vam biti od velike koristi.
RECEPT ZA KEKSE S PISTACIJOM
Za 14 komada trebat će vam:
100 g mljevenih pistacija
100 g bademovog brašna (možete i zamijeniti s nekim drugim brašnom, mljevenim zobenim itd.)
malo soli i muškatnog oraščića
2 žlice agava sirupa ili meda
3 žlice kokosovog ulja
par žlica džema od maline, višnje, borovnice ili brusnice
malo mljevenih pistacija za posipanje
Priprema:
Sjedinite sve suhe sastojke i dodajte im otopljeno kokosovo ulje i agavu/med. Ako je smjesa prerijetka i ljepljiva (da ne možete napraviti kuglice od nje) dodajte još mrvicu brašna, a ako je pregusta, dodajte mrvicu više kokosovog ulja. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u mljevene pistacije, utisnite i stavite džem u udubinu. Pecite na 160-180 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice) 7 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....