Trebat će vam:
400 g mljevene junetine
2 žlice koncentrata rajčice
1 luk
3 režnja češnjaka
150 g ribanog topljivog sira
salata i povrće po želji
1 žličica kumina
1 žličica čilija
sol i papar
ulje
tortilje
Priprema:
Na ulju pirjajte luk, pustite da se zastakli pa dodajte češnjak. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte koncentrat rajčice, kumin, čili u prahu i povrće po želji (u sezoni, dobar odabir bit će rajčica i paprika, a sada špinat). Pirjajte dok sva voda ne ispari. Dodatno začinite solju i paprom. Pripremite tortilje tako da na tanjur najprije stavite veliku tortilju, na sredinu dodate meso, pospete sirom, a zatim na to dodate manju tortilju koja pokriva sredinu velike. Na manju tortilju dodajte salatu i povrće po želji, možete dodati i umak na bazi grčkog jogurta ili vrhnja. Prekrijte sve još jednom manjom tortiljom pa rubove koji su ostali prazni presavinite prema sredini manje tortilje. Tortilju stavite na tavu i zapecite je sa svih strana, trebala bi biti hrskava. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....