RUČAK ZA SVAKOG

Napravite štapiće od palente pa ih poslužite uz jogurt, umak od rajčice, humus ili ajvar

 Heinstirred/Getty Images/istockphoto
Bit će bolja opcija od prženih krumpirića, a ovi štapići od palente mogli bi se svidjeti kako najmlađima, tako i najstarijima

Trebat će vam:

200 g instant palente

800 ml vode

žlica maslinova ulja

žličica soli

začinsko bilje po želji (origano, ružmarin, timijan)

4 režnja češnjaka

maslinovo ulje

parmezan po želji

Priprema:

U loncu zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili i dodali žlicu maslinova ulja pa postepeno dodajte palentu. Dobro promiješajte pa nastavite miješati kako biste spriječili nastanak grudica. Kada dobijete gustu smjesu maknite s vatre i dodajte odabrane začine i protisnuti češnjak pa sve još dobro izmiješajte. U kalup koji ste obložili papirom za pečenje izlijte palentu i izravnajte je te pustite da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°C. Ohlađenu palentu narežite na prutiće, prebacite na obloženi lim za pečenje, malo polijte maslinovim uljem i posipajte parmezanom po želji. Pecite desetak minuta dok ne postanu hrskavi. Poslužite uz grčki jogurt, umak od rajčice, humus ili ajvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 16:02