Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa
1 luk
2 mrkve
1 žlica koncentrata rajčice
4 patlidžana
300 g mozzarelle
1 lovorov list
1 žličica kumina
1 šaka svježeg peršina
1 šaka svježeg bosiljka
sol i papar
Priprema:
Patlidžane izdubite i meso koje vam je ostalo nasjeckajte i ostavite sa strane. Izdubljeni plod premažite maslinovim uljem i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Na ulju u dubokoj tavi pirjajte luk, a kad se zažuti, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim ubacite ribanu mrkvu, lovorov list, koncentrat rajčice, kumin, sol i papar. Dodajte i sjeckane ostatke patlidžana, pirjajte još 10-ak minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili temeljca po želji, a zatim ubacite sitno sjeckani bosiljak i peršin. Maknite s vatre. Izdubljeni patlidžan napunite mesom, pospite sirom i zapecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....