Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
400 g mljevenog mesa
100 g slanine
200 g graška
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica timijana
1 lovorov list
400 ml temeljca
500 g krumpira
1 režanj češnjaka
50 ml toplog mlijeka
50 g maslaca
sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte nasjeckanu slaninu, a zatim i meso te pirjajte dok ne postane mrvičasto i poprimi boju. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i sitno sjeckani celer. Sve dobro promiješajte pa dodajte timijan, koncentrat rajčice i lovorov list. Podlijte temeljcem i krčkajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte grašak. Krumpir narežite na kockice i skuhajte ga u posoljenoj vodi s cijelim režnjem češnjaka. Kada je gotov, dodajte maslac i mlijeko i od njega napravite pire. Dodatno začinite po želji. Kada je meso gotovo, prebacite ga u vatrostalnu posudu i prekrijte krumpirom. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....