DOBAR RUČAK

Napravite slasnu pitu od mljevenog mesa pa je zapecite s pire krumpirom

 Brent Hofacker/
Ova pita bit će dobra ideja u slučaju da vam ostane ostataka pire krumpira od prethodnog dana

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

400 g mljevenog mesa

100 g slanine

200 g graška

1 žlica koncentrata rajčice

1 žličica timijana

1 lovorov list

400 ml temeljca

500 g krumpira

1 režanj češnjaka

50 ml toplog mlijeka

50 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte nasjeckanu slaninu, a zatim i meso te pirjajte dok ne postane mrvičasto i poprimi boju. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i sitno sjeckani celer. Sve dobro promiješajte pa dodajte timijan, koncentrat rajčice i lovorov list. Podlijte temeljcem i krčkajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte grašak. Krumpir narežite na kockice i skuhajte ga u posoljenoj vodi s cijelim režnjem češnjaka. Kada je gotov, dodajte maslac i mlijeko i od njega napravite pire. Dodatno začinite po želji. Kada je meso gotovo, prebacite ga u vatrostalnu posudu i prekrijte krumpirom. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 07:05