ZAMIJESI TIJESTO

Napravite ovaj aromatičan kruh, a otkrivamo i trik kako jednostavno saznati kada je kruh pečen

 Berislava Picek/Cropix
Meri Vivoda, vlasnica restorana Old River, i njezin tim u kuhinji pripremili su jela od bijelog i crnog tartufa

Trebat će vam:

1000 g glatkog brašna

300 ml mlakog mlijeka

300 ml mlake vode

25 g soli

20 g šećera

40 g svježeg kvasca

40 g crnog tartufa (nariban na sitno)

40 g bijelog tartufa (nariban na sitno)

Priprema:

U 100 ml mlakog mlijeka razmrviti kvasac, dodati šećer te pričekati dok se ne digne (udvostruči volumen). U dublju prikladnu posudu staviti brašno, sol i promiješati, naribati tartuf te dodati dignuti kvasac, dodati naribane tartufe, a potom umijesiti tijesto postupno dodajući mlaku vodu. Formirati kuglu, pobrašniti i prekriti posudu krpom te staviti da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta odnosno dok se ne udvostruči volumen. Premijesiti tijesto i potom ga razdijeliti na "štručice" od 250 grama te ostaviti da se tijesto opet digne u posudi za pečenje (ili malim kalupima). Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta - provjeriti kuckanjem na donjem dijelu čuje li se tupi zvuk. To je znak da je kruh pečen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:39