RUČAK ZA PET

Napravite gusti umak od piletine i povrća pa ispecite ovu predobru, zasitnu pitu

 Haoliang/Getty Images
Izbor povrća navedenog u receptu vrlo lako možete prilagoditi vlastitom ukusu, no lisnato tijesto ovdje nemojte preskočiti

Trebat će vam:

1 luk

400 g otkoštene piletine

2 mrkve

3 šake graška

1 manji poriluk

gljive po želji

2 režnja češnjaka

1 lisnato tijesto

1 kockica maslaca

1 žlica brašna

malo timijana

topli temeljac

1 jaje

sol i papar

ulje

Priprema:

Na malo ulja najprije dobro zapržite komadiće piletine sa svih strana. Izvadite ih iz posude i na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju dodajte protisnuti češnjak, sitno sjeckanu mrkvu, poriluk i gljive ako ih koristite i pirjajte 5 minuta. Vratite piletinu. U posebnoj posudi otopite kockicu maslaca, a zatim dodajte žlicu brašna i miješajte kako biste dobili pastu. Dodajte zatim temeljca toliko da dobijete gusti umak. Kuhajte miješajući 5 minuta, a zatim sve zajedno dodajte povrću i piletini. Kuhajte još 20-ak minuta. Zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Začinite soli i paprom, dodajte timijan i drugo začinsko bilje po želji. Prebacite sve u posudu za pečenje i prekrijte lisnatim tijestom. U sredini napravite rupu, premažite razmućenim jajem i ubacite u pećnicu na 220 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 17:13