Trebat će vam:
1 luk
400 g otkoštene piletine
2 mrkve
3 šake graška
1 manji poriluk
gljive po želji
2 režnja češnjaka
1 lisnato tijesto
1 kockica maslaca
1 žlica brašna
malo timijana
topli temeljac
1 jaje
sol i papar
ulje
Priprema:
Na malo ulja najprije dobro zapržite komadiće piletine sa svih strana. Izvadite ih iz posude i na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju dodajte protisnuti češnjak, sitno sjeckanu mrkvu, poriluk i gljive ako ih koristite i pirjajte 5 minuta. Vratite piletinu. U posebnoj posudi otopite kockicu maslaca, a zatim dodajte žlicu brašna i miješajte kako biste dobili pastu. Dodajte zatim temeljca toliko da dobijete gusti umak. Kuhajte miješajući 5 minuta, a zatim sve zajedno dodajte povrću i piletini. Kuhajte još 20-ak minuta. Zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Začinite soli i paprom, dodajte timijan i drugo začinsko bilje po želji. Prebacite sve u posudu za pečenje i prekrijte lisnatim tijestom. U sredini napravite rupu, premažite razmućenim jajem i ubacite u pećnicu na 220 stupnjeva na 20-ak minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....