Fishburgeri
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4
pola kilograma lososa
2 žličice dijon senfa
1 luk
3 žlice krušnih mrvica
1 žličica kapara
2 žlice maslaca ili maslinova ulja
dodaci po želji
peciva
sol i papar
Losos narežite na veće komade i polovicu ubacite u blender sa senfom. Uključite i blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte luk i ostatak lososa i kratko blendajte, želite da ostatak ribe i luk ostanu u komadićima. Prebacite smjesu u posudu, dodajte krušne mrvice i kapare, začinite soli i paprom i po potrebi dodajte malo limunova soka i drugih začina po želji. Primjerice, kopar i vlasac su odlična opcija. Oblikujte polpete i stavite u hladnjak na barem sat vremena. Pecite na dobro zagrijanom ulju ili maslacu, 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime lijepu boju. Burgere napravite tako da pecivo tostirate, dodate umak i dodatke po želji, pljeskavicu i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....