Trebat će vam:
300 riže
250 g lignji
2 češnja češnjaka
1 mali luk
100 ml bijelog vina
800 ml ribljeg temeljca (može se koristiti i povrtni temeljac)
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni crni papar
1 žlica maslaca
svježi peršin
limun
Priprema:
Očistite i narežite lignje na prstenove, pripremite crnilo u malo tople vode. Zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, zatim lignje i pržite dok ne omekšaju. Dodajte rižu, miješajte dok ne postane prozirna. Ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Umiješajte crnilo, dodajte temeljac postupno, miješajući. Maknite s vatre, umiješajte maslac i začinite po potrebi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....