ZA DRUŽENJE S EKIPOM

Napravite brze kruščiće i poslužite ih uz jednostavan umak od špinata i krem sira

 Deposit Photos/
Englezi obožavaju peciva pripremljena na ovaj način, a mi smo ih ovog puta odlučili spojiti s bogatim, gustim umakom

Trebat će vam:

4 jaja

350 ml mlijeka

1 žličica soli

180 g brašna

3 žlice maslaca

200 g krem sira

200 g špinata

3 režnja češnjaka

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

U zdjelu najprije dodajte jaja, mlijeko i sol i miksajte dok se ne povežu. Dodajte brašno i još kratko blendajte, a zatim dodajte tri žlice otopljenog maslaca i pomiješajte. Odmorite smjesu oko 10 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Kalup za muffine stavite u pećnicu dok se grije, a zatim ga izvadite, premažite otopljenim maslacem ili uljem i napunite smjesom gotovo do kraja. Pecite 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 10 minuta. Tijekom pečenja nemojte otvarati pećnicu. Kada poprime zlatnu boju, izvadite ih iz pećnice i probodite nožem kako biste oslobodili paru. Dok se peciva peku, napravite umak. U dubljoj tavi najprije na maslo maslinova ulja pirjajte češnjak. Dodajte očišćeni i nasjeckani špinat, a odmah zatim i krem sir. Dodajte sol i papar, malo čilija i pomiješajte. Po potrebi dodajte malo vrhnja kako umak ne bi bio pregust. Poslužite uz peciva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 09:11