Organizirate druženje s ekipom, a do sada ste samo stavili vino u hladnjak i nemate ideja što dalje? Radite roštilj i ne znate koji biste prilog poslužili? Prestanite brinuti, imamo predobro rješenje! Kada smo nedavno napravili ovaj hrskav izvana, kremast iznutra krumpir i ponudili ga ekipi za stolom, svi su se totalno raspametili i pitali za nas za recept. Najbolje od svega, on ne može biti jednostavniji.
Krumpir kratko obradite kako bi omekšao, a zatim ga punite sirom i dodatno zapecite kako bi poprimio hrskavu koricu izvana. Dok je krumpir u pećnici, napravite jednostavan umak od grčkog jogurta i limuna i ispecite slaninu, a sve što vam onda preostaje je sastavljanje jela. Poslužite ga dok je još toplo, ali ne brinite i ako se ohladi, bit će gotovo jednako ukusno.
Također, valja dodati, ostatke krumpira koji ste izdubili možete iskoristiti za pripremu pire krumpira, njoka ili, još bolje, knedla pa dragim ljudima za stolom odmah osigurati i desert.
Recept za slasni punjeni krumpir potražite u nastavku.
Trebat će vam:
1 kg mladog krumpira
150 g cheddar sira
100 g grčkog jogurta
1 limun (netretirani)
100 g slanine
1 šaka svježeg vlasca
sol i papar
Priprema:
Mladi krumpir prepolovite i ispecite ili skuhajte dok ne omekša. Izdubite unutrašnjost, u svaki krumpir dodajte kockicu cheddara, premažite ga maslinovim uljem i vratite u pećnicu na 200 °C. Pecite 20-ak minuta ili dok se sir ne otopi, a krumpir poprimi boju. Prije posluživanja u svaku košaricu od krumpira dodajte još žličicu grčkog jogurta u koji ste dodali koricu i žličicu soka limuna, sol i papar. Slaninu ispecite na suhoj tavi, pustite da se masnoća otopi, a zatim prebacite na papirnati ubrus. Kada se slanina stvrdne, prstima je usitnite i pospite po krumpiru. Na kraju dodajte još malo svježeg, sitno sjeckanog vlasca i poslužite.