Najkremastiji zagriz ljeta

Jer se prvi dani ljeta moraju proslaviti!

Ako trebate razlog za voćnu tortu dat ćemo vam ih odmah nekoliko kako više ne biste dvojili : zato jer je danas praznik, zato jer treba proslaviti prvi dan ljeta (ako već niste), zato jer ćete ovom tortom nacrtati osmjehe svim prisutnima, zato jer nema većeg gušta od dobro ohlađenog kremastog deserta u nekoj zavjetrini ili jednostavno unutar svoja četiri zida.

Vrijeme je za tortu, a recept preuzmite od naše Julije, inače autorice bloga Torta, pinjur, pjat. Ona je pripremila čak tri deserta s istom bazom te laganom promjenom nadjeva i nekih namirnica. Zato…palite pećnice!

Trebat će vam:

  • 1 manja jabuka (75 g naribane jabuke)
  • 1 manja breskva (75 g naribane breskve)
  • 1 jaje (60 g)
  • 110 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 65 g maslaca
  • 70 g kiselog vrhnja
  • korica limuna
  • 165 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Cijeli recept pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 09:03