Najjednostavniji tart s borovnicama i krem sirom

Plate of blueberry tart and cup of coffee on wooden background
Buđenje uz tart od borovnica Petre Jelinić

Kopali smo po našim straim bilježnicama i pronašli davno napisan, a nikad objavljen recept za tart s borovnicama Petre Jelenić. Za ovaj desert trebat će vam možda 20-tak minuta, a najfiniji je ujutro uz šalicu kave ili čaja.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 250 g krem sira
  • 3 žlice šećera
  • vanilija
  • limunova korica
  • 250 g borovnica ili drugo bobičasto voće

Plate of blueberry tart on wooden background

Priprema:

Valjati lisnato tijesto u kocku 2 mm debljine. 2/3 kocke izrezati na kvadrate velicine po želji, a ostatak tijesta u trake širine 1 cm. Kocke dobro izbosti vilicom, rubove namazati jajem. Složiti uz rub kocki trake tijesta. Odmoriti 10-ak minuta i staviti peći na 180°C do zlatnosmeđe boje. Pečeno ohladiti, puniti kremom od sira i aranžirati voćem po želji.

Krema: Dodati sve sastojke u sir i izmiksati smjesu štapnim mikserom.

Može li jednostavnije?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 11:30