CHIARIN TANJURIĆ

Najjednostavniji recept za sporo kuhana rebra koji smo isprobali, a doista je preukusan

 Chiarin Tanjuric/
Nastasja Chiara Petrić je svojevremeno na svom Facebook profilu podijelila sa svojim čitateljima odličan recept

Cca 1kg junećih rebra
3 srednja luka
3 veće mrkve
Pola manjeg celera (korijena)
5 većih češnja češnjaka
Puna šaka suhih šljiva (bez koštice)
Puna šaka suhih vrganja
Puna šaka sušenih rajčica
po želji: manji komadić sušene vratine
5 listova lovorovog lista
1,5-2 žličice soli
1 velika žlica svinjske masti

Na masti zapecite rebra sa svih strana, otprilike 3 minute sa svake. Maknite iz posude pa dodajte očišćeno i narezano povrće na krupne komade: luk, mrkvu, celer, češnjak. Kratko zapecite u istoj posudi, dodajte sušene rajčice, vrganje, šljive i vratinu, promiješajte, dodajte rebra, zatim posudu napunite barem do pola sastojaka s vodom, posolite tekućinu, poklopite(!) i stavite peći na 180°C oko 4 sata. Ako vam je pećnica vrlo jaka, stavite radije na 160°C pa nakon 3 sata malo pojačajte. Na pola pečenja preokrenite rebra na drugu stranu kako bi se ravnomjerno kuhala u umaku. Kada je gotovo, izvadite meso i kosti, te lovorov list, a od ostataka izblendajte umak. Servirajte ili s natrganim mesom umiješanim u umaku ili zasebno, ovisno koji ste prilog odlučili servirati. Predlažem domaću tjesteninu, njoke, pire, špecle, zapečene krumpirove valjuške ili okruglice od kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:28