Trebat će vam:
2 komada pilećih prsa
2 žlice maslinova ulja
sok od 1 limuna
1 češanj češnjaka, protisnut
sol i papar prema ukusu
1 žličica suhog origana
1 velika rajčica, narezana na kriške
1 avokado, narezan na kockice
100 g svježeg špinata
100 g zelene salate (npr. iceberg ili rukola)
1/2 crvenog luka, narezanog na tanke ploške
2 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičnog octa
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Pileća prsa začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, protisnutim češnjakom, origanom, soli i paprom. Ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se marinada upila. Zagrijte grill tavu ili roštilj na srednje jaku vatru. Pecite pileća prsa četiri-pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i ne budu potpuno pečena. U velikoj zdjeli pomiješajte rajčicu, avokado, špinat, zelenu salatu i crveni luk. Dodajte maslinovo ulje, balzamični ocat, sol i papar te sve lagano promiješajte. Grilana pileća prsa poslužite uz svježu salatu. Po želji prelijte s još malo maslinova ulja i nekoliko kapi limunova soka. Za dodatnu svježinu, u salatu možete dodati svježi bosiljak ili malo feta sira
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....